UFCGuiden.se http://www.ufcguiden.se Thu, 28 Mar 2019 13:41:24 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 UFC – Lite historia http://www.ufcguiden.se/ufc/ufc-lite-historia/ Sat, 17 Nov 2018 10:12:36 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2848 Kampsport har blivit en allt mer populär på senare tid, kanske främst tack vare de svenska fighters som kommit fram och gjort sig stora namn både nationellt och internationellt, nämligen Alexander Gustafsson och Ilir Latifi. Den största ”serien” inom MMA är UFC och den ska nu kort förklaras.

Först och främst, UFC är en förkortning av Ultimate Fighting Championship. UFC är den stösta organisationen för MMA-sporten i världen, och bildades i november 1993. Organisationen går till största del ut på att anordna stora MMA-galor runt om i världen dit de största slagskämparna kommer och går upp emot varandra i kamp om att kamma hem mästarbältet.

UFC består av åtta olika viktklasser som man kan tävla under. De går från flugvikt till tungvikt. I viktklassen flugvikt får man som max väga 57 kilo, någon nedre gräns finns inte. För viktklassen tungvikt är maxvikten 120 kilo och minimumvikten är 93 kilo. Matcherna består av tre eller fem ronder, beroende på vilken typ av match det är. Vinnaren av en rond får alltid tio poäng och motståndaren får nio eller färre, beroende på insats. För UFC finns stor katalog som är fullproppad med en massa olika regler om vad som är tillåtet och icke-tillåtet. Sporten är på så sätt ganska komplex och det krävs en mycket tränat öga för att kunna uppfatta alla olika grepp och slag som utövar gör mot varandra.

]]>
UFC under hösten och vintern 2018 http://www.ufcguiden.se/nyheter/ufc-under-hosten-och-vintern-2018/ Fri, 14 Sep 2018 03:54:43 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2857 UFC under kommande vår och vinter är något att se fram emot.

Den absolut största frågan som många ställer sig är hurvida Conor McGregor ska fightas eller inte. Än är det ett frågetecken kring hans situation under 2018. Senaste matchen som han gick var mot Floyd ‘Money’ Mayweather vilket resulterade i en förlust. Detta var Mcgregors första match som professionell boxare i Augusti förra året.

McGregor har dock brutit sin tystnad krig sin situation. Det som han sagt är att det enda som är aktuellt är att komma in i ringen igen eller in i den kända UFC Octagon.

http://www.ufcguiden.se/wp-content/uploads/sites/287/2018/08/UFC.jpg

Några övriga evenemang under hösten och vintern är följande:

Ryssland, Moskva UFC Fight Night den 15e September.

Brasilien, Sao Paulo UFC Fight Night den 22a September.

Las Vegas, Nevada UFC 229 den 6e Oktober (pay per view).

New York City, UFC 230 den 3e November.

Denver, UFC Fight 25e årsdagen den 10e November.

Syd Amerika, UFC Fight Night den 17e november.

Kina, UFC Fight Night den 24e november.

Las Vegas, The Ultimate Fighter Finale den 30 november.

Australien, Adelaide UFC Fight Night den 1a december.

Letar ni efter bra odds kan ni kolla in Betexpert.se för att hitta de bästa oddsen.

]]>
The Mauler – Sveriges fightingstjärna http://www.ufcguiden.se/ufc/mauler-sveriges-fightingstjarna/ Mon, 04 Jun 2018 07:53:14 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2843 alexander_gustafsson
Sverige är inte ett land som enligt traditionen är känt för att vara stort inom fightingsporten, och det är säkerligen inte särskilt många som har så bra koll på de olika sporterna. En sak som är säker är dock är att det är fler som har hört namnet Alexander Gustafsson, eller kanske ”The Mauler”, än som vet vad UFC är.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är den för tillfället absolut största MMA-fightern i Sverige. Gustaffson är 31 år gammal och har sedan 2009 tävlat i organisationen UFC. Han rankas för tillfället som en av världens bästa fighters i sin viktklass, som är lätt tungvikt.

Första matchen i UFC gick The Mauler den 14 november 2009 i Manchester mot amerikanen Jared Hamman. Matchen vann Gustafsson på en ren knock-out. Totalt har Gustafsson gått 14 matcher och vunnit tio av dessa. Den mest uppmärksammade matchen var matchen mot amerikanen Anthony Johnson på Tele2 Arena i Stockholm.

Matchen mot Johnson var huvudmatchen i UFC-galan UFC on Fox 14 som gick av staplen mellan den 24-25 januari år 2015. Matchen hade hajpats och pushats för under en lång tid och förväntningarna på både fighten och The Mauler var skyhöga. The Mauler skulle få visa upp sig för hemmapubliken för första gången sedan han fått sitt ordentliga erkännande internationellt. För Alexander blev dock matchen ett smärtsamt nederlag. Johnson vann på TKO efter bara två minuter och 15 sekunder.

Tiden direkt efter matchen var tung, men Gustafsson kom tillbaka och vann så sent som den 28 maj i år en match mot brassen Glover Teixeira i en match som även den hölls i Stockholm.

]]>
UFC Nytt http://www.ufcguiden.se/nyheter/ufc-nytt/ Mon, 09 Apr 2018 13:49:15 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2839 Conor McGregor, den största stjärnan inom UFC vill inte slåss för att behålla sitt mästerskapsbälte i lättvikt. Detta har lett till att Dana White presidenten för UFC hotat med att ta ifrån honom sitt bälte.

“Han vill vara mästare i lättvikt och han vill ha kvar sitt bälte, men han är inte redo att försvara den.”

Så lät det från Dana White under denna aktuella fråga kring McGregor. Stjärnorna Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov kommer att mötas på UFC 223 och innan den matchen kommer McGregor att lämna ifrån sitt bälte. Dana White vill se McGregor försvara sitt bälte mot vinnaren i den matchen. Detta är enligt många det enda rättvisa och alla förtjänar sin chans på titeln!

Det återstår att se om Conor McGregor lyckas behålla sitt bälte under året och vara den största stjärnan.

Den senaste matchen som Conor McGregor gick var mot Floyd Maywather, den stora cirkus-matchen. Han förlorade matchen mot boxningskungen men lämnade med en hel drös pengar. Detta var en match som många inte ansåg borde gått genom men som till slut gjorde det.

Kan McGregor försvara bältet?
Efter en tid borta från UFC undrar man hur het McGregor fortfarande är. Inställningen och viljan att vara bäst och störst har han onekligen samt den irländska envisheten. Dessa ingredienser kommer nog ta honom långt i vägen mot att försvara sitt bälte. Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov kommer dock inte att vika sig i vägen mot titeln och vilken av dessa som möter mästaren återstår att se.

]]>
Satsar McGregor på en ny karriär? http://www.ufcguiden.se/nyheter/satsar-mcgregor-pa-en-ny-karriar/ Tue, 06 Mar 2018 15:17:13 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2832 Det svänger som vanligt en hel del kring Conor McGregor. För lite drygt ett år sedan så signalerade Irländaren att det var dags för honom att byta sport. Han skulle nu ägna sin karriär å hästar. Detta var ett tag sedan och under tiden har det hänt en hel del. Exempelvis så har McGregor dragit på sig boxningshandskarna och kört en match mot självaste Floyd “Money” Maywheater. Trots att Conor aldrig hade någon chans så fick iaf kontot sig en rejäl vinst.

Hur som helst så har vi på UFC-Guiden tidigare berättat att Mcgregor nu kommer att bli av med sina bälten. Detta verkar ha gjort den store irländaren knäckt som verkar  börjat sakna strålkastarna.

Nu verkar det som att “The Notorious” har hittat en ny karriär. Han syns numera på Burger Kings senaster reklam där McGregor blivit ambassadör åt  “Spicy Crispy Chicken Sandwich”. Irländaren verkar trivas otroligt bra i sin nya roll och vi på UFC-guiden önskar honom all lycka till!

En som däremot inte kunde låta bli att håna irländaren var en av McGregors konkurrenter, nämligen Max Holloway.

]]>
White bekräftar: McGregor blir av med bältet http://www.ufcguiden.se/ufc/white-bekraftar-mcgregor-blir-av-med-baltet/ Thu, 22 Feb 2018 10:36:43 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2820 UFC:s president Dana White har gått ut och avslöjat att han kommer ta ifrån Conor McGregor hans titel. Istället kommer världsmästarbältet delas ut till vinnaren mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov som har fight på UFC 223. McGregor må ha blivit ekonomiskt oberoende av fighten mot Mayweather men det kostar irländaren hans titlar nu! Som det ser ut just nu kan McGregors bägge titlar i UFC försvinna utan att han ens fått chansen att försvara bältet.

inget bälte

Presidenten för UFC Dana White har alltid varit hemlighetsfull om att ta bort bältet för lättvikt som irländanden vann 2016 innan han bestämde sig för att fokusera på boxningsmatchen mot Floyd Mayweather förra året utan att för den sakens skull ge några signaler om när han skulle återgå till Oktagonen.
Nu ser det ut som White äntligen är redo att i alla fall ta ifrån McGregor bältet innan Tony Ferguson möter Khabib Nurmagomedov i UFC 223 den 7:e april i Brooklyn, NY.

White bekräftar

”Det stämmer” svarade White TMZ när på frågan om McGregor blir ifråntagen bätet. White fortsatte:
– Om han är upprörd, Conor förstår. Conor har tjänat mycket pengar. Han vill ha lite ledigt, men divisionen måste fortsätta och business gå vidare som vanligt.

White bekräftade även hans tidigare påstående att Ferguson och Nurmagomedov slåss om titeln i Brooklyn den 7:e april.
– Jag sa i en tidigare presskonferens att fighten kommer vara för titeln. Det är inte för interim-titeln, fortsatte White. Fighten är för titeln!

White har varit något hemlighetsfull innan han nu faktiskt förklarat att han tar ifrån McGregor bältet och det kan ha något att göra med att Ferguson och Nurmagomedov har planerats till tre tidigare tillfällen men matchen har aldrig ägt rum.
De två topprankade lättviktarna verkar alltså få titelmatchen den 7 april vilket betyder att McGregor tappar bältet. Dock finns det en möjlighet för McGregor att få tillbaka bältet i framtiden.

Visserligen är det ingen säkerhet att den 29-åriga irländaren återvänder men i den perfekta världen hade han gått upp i en titel-match mot vinnaren av Ferguson och Nurmagomedov. Hur som helst är det ingen garanti.

White hoppas McGregor kommer tillbaka till Oktagonen!

”Jag skulle vilja se Conor slåss mot vinnaren,” sa White. ”Det var i Augusti och sen September. Jag säger det alltid, med de pengarna kanske Conor aldrig kommer tillbaka. Det är mycket pengar”
Beskedet att McGregor blir av med bältet har både fått positiva och negativa reaktioner. Vad tycker du?

]]>
Inget UFC för Mayweather avslöjar McGregor på Instagram http://www.ufcguiden.se/ufc/inget-ufc-for-mayweather-avslojar-mcgregor/ Mon, 19 Feb 2018 12:19:06 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2813 Om det var någon som på allvar trodde att Floyd Mayweather skulle göra en sensationell debut i UFC, kan ni glömma en ny match mellan ”Money” och McGregor som det ryktats om senaste tiden. Detta går McGregor ut med på Instagram där han säger att Floyd Mayweather är ”out of current fighting negotiations”.

Tyvärr för alla fans som velat se en repris av den upphaussade matchen mellan Mayweather och McGregor. Det har nämligen ryktasope ganska frekvent senaste tiden att Mayweather var sugen på en debut i UFC och fansen dreglade loss när de tänkte på att de kunde få se ännu en match mellan de två världsstjärnorna.

McGregor kung av Insta

Nu blir det ingen match, i alla fall om vi får tror Conor McGregors uttalande där han på Instagram avfärdar alla chanser om en Mayweather-match i UFC. Det var under söndagen som ”The Notorious” använde sig av den sociala medie-plattformen Instagram där han säger att Mayweather är ”Out of these current fighting negotiations” och hänvisar till snacket som varit den senaste tiden.


McGregor skrev även i posten att han var glad över Mayweathers pension och att han nu fortsätter med sina egna förhandlingar. Dessa orden går i motsats till de tidigare kommentarerna som McGregor sagt då han tidigare sa att Mayweather en dag skulle ångra sig om han inte tog chansen att gå en rematch mot honom fast under MMA-regler.

Det var i augusti förra året som McGregor gjorde debut i boxningsringen i världens kanske mest hypade fight genom tiderna i en match som legenden Mayweather vann i 10:e ronden på TKO. Det är den enda matchen som McGregor tagit sedan han besegrade Eddie Alvarez i titelmatchen om lättvikt i december 2016.

Ingen idé för Mayweather

De senaste veckorna har det passerat rykten om att 40-årige Mayweather var taggad efter kommentarerna från McGregors coach John Kavanagh och UFC-presidenten Dana Whites som uppmanade till en fight.

Nu blir det ingen match igen mellan de två legenderna och McGregor önskar Mayweather lycka till som pensionerad istället och uppmanar legendaren att komma ”och ge pappa en kram”. Den irländska MMA-fightern är en av sportens mest framgångsrika genom tiderna när han gått 24 matcher varav han vunnit 21 (18 på Knockout) vilket ger en statistik på endast tre förluster.
I boxningsringen har irländaren som sagt bara gått en match och där blev det förlust mot Mayweather. McGregor är väldigt älskad ock följs av mer än 22,5 miljoner följare på sin Instagram.

Mayweather i sin tur har 20 miljoner följare på Instagram men verkar mest sätta upp events med Snoop och ”Girl Collection” nu för tiden och det finns alltså inga planer för Mayweather att ännu en gång göra comeback som han gjorde i augusti förra året.

]]>
Oturen för Devin Powell fortsätter – Inlagd på sjukhus efter “Pungspark” http://www.ufcguiden.se/ufc/oturen-for-dewin-powell-fortsatter-inlagd-pa-sjukhus-efter-pungspark/ Wed, 14 Feb 2018 14:46:41 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2803 Det var i tisdags som Devin Powell åkte ut för en ytterst smärtsam skada. Han uppges nämligen i samband med träning tillsammans med Joe Lauzon ha kört ett träningspass som verkade var långt under bältet, för att uttrycka det korrekt. Powell uppgavs ha fått ett slag över de allra känsligaste delarna, vilket sedermera ledde till att Powell fick lämna träningsanläggningen i  Ambulans.

Senare bekräftades också skadan på Devins instagram där han beskrev skadan med att berätta att ena testikeln spruckit. Enligt Powell så ska de bätte lättviktarna tränat på sparring genom att använda knäna, varpå Joe Lauzon lyckats med något som inte riktigt var tänkt.

“Thanks to the fine ambulatory services in Wells, ME, I am checked into the hospital and ready for surgery. Shout out to @joelauzon we’ve been practicing knees on the ground and he successfully ruptured my testicle with his sheer power.

“His opponent has no chance in April … now to get the blood clot drained and the goods repaired. I waited a day and a half to be seen.. word for the wise, if you hurt yourself, go get checked out. @danawhite @seanshelby how about a NY @Ufc fight coming up… this will be quite the comeback story. Share this and help me get the ball rolling on my next Fight and follow my journey… pun intended”

Nu återstår en viss rehabilitering för Powell som den 7 april kommer delta i UFC223 genom att möta Chris Gruetzemacher. Det ska dock inte vara några hinder för att matchen inte ska bli av.

 

Surgery was a success, now on to recovery. Can’t wait to get back in the @ufc cage, this will be the first time since my last fight that I will be forced to rest my whole body for multiple days in a row. I will come back stronger than ever, I wasn’t expecting this curve ball😂 but I’m going to hit my recovery right out of the park. I wear @diamondmma every Single fight and they are the absolute best in the business, I might need to start using them even when I grapple. #mma #ufc #bjj #hospital #brazilianjiujitsu #getbetter #martialarts #surgery #pain #life #of #a #fighter #recovery #rehab #team #family #glasshalffull #optimistic #sports #ballislife #nostosmma #buenosdias #tuesday #testicletuesday #holytesticletuesday #man #beard #tattoo #tattoos

A post shared by Devin Powell (@devinpowell_nostosmma) on

]]>
Abdel-Aziz med nytt utspel mot Tony Ferguson http://www.ufcguiden.se/ufc/abdel-aziz-med-nytt-utspel-mot-tony-ferguson/ Wed, 07 Feb 2018 09:08:39 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2793 Ali Abdel-Aziz är manager till Khabib Nurmagomedov som den 7 april ska gå en titelmatch mot Tony Ferguson i Brooklyn, New York. Nu har tränaren kommit med ett rejält utspel inför matchen och sagt att han är orolig över Fergusons hälsa.
– Jag är orolig för Tony Ferguson för att efter den sjunde april kommer Tony Ferguson förmodligen aldrig slåss igen, säger tränaren till MMA Hour.

Den 7 april ska fighten gå av stapeln och vinnaren är odiskutabel vinnare i lättvikt trots att det egentligen är Conor McGregor som innehar titeln. Ali Abdel-Aziz gick till MMA Hour med en ordentlig attack angående Tony Fergusons hälsa, eller brist på kanske ska förtydligas.
– Jag tycker synd om Tony Ferguson för efter den 7 april kommer Tony Ferguson förmodligen aldrig slåss igen, säger tränaren.
– Jag är orolig för hans välmående. Jag är seriös. Jag säger inte detta bara för att göra reklam för en fight. Jag är orolig för honom. Jag har fått höra några rapporter – och jag respekterar Eddie Bravo, han är en legend – Jag har hört att han accepterat, att han är mer än glad för Khabib att slå ner honom. Och jag kan berätta en sak… han kommer inte bara en normal människa. Han kommer vara i trubbel. För om han accepterar en takedown från Khabib och han kommer ta ner honom, kommer han vanställa hela hans ansikte.

Rejält utspel av tränaren

Nurmagomedov kommer senast från en dominerande och enhälligt beslutande vinst över Edson Barboza på UFC 219 senaste månden. Fightern har aldrig förlorat en professionell MMA Fight och en utmaning hör till ovanligheterna. Han skulle egentligen möta Ferguson på UFC 209 i mars 2017 men han matchen blev aldrig av då han var tvungen att åka till sjukhuset dagen innan fighten på grund av en dålig viktnedgång.

– Det kommer bi brutalt, det kommer bli fult och det kommer bli blodigt, fortsatta Abdel-Aziz.
– För Khabib var väldigt snäll mot Barboza, han var väldigt snäll mot Michel Johnson. Men en sak kan jag berätta. En sak som Khabib inte kommer göra är att vara snäll mot Tony Ferguson. Jag förutspår: Tony Ferguson kommer nog att behöva ta två år ledigt och kanske inte alls kommer tillbaka efter denna matchen.

Abdel Aziz fortsätter och säger att UFC inte tagit titeln från McGregor och gett Ferguson bältet på grund av hans och Nurmagodemovs lags rädsla att UFC 223 aldrig ska bli av då Ferguson och McGregor har samma tränare. Abdel säger att Ferguson konstant får skit från alla hörn.

”Tony Ferguson blir lurad till höger och vänster. Jag lider lite med Tony Ferguson. Tony Ferguson blir ”played”  av allihopa. Av UFC, a hans lag, av alla. He’s getting played.”

Sjunde april får vi svaret

Det kommer att bli en tuff match för Ferguson den sjunde april tror Abdel-Aziz. Nurmagomedov har nämligen bättre träning med sin pappa Abdulmanap.
”Sakerna som de jobbar med – de skickar mig videos varje kväll – f*cking scary, man” ”Jag är orolig över Tony Ferguson, för jag tror Tony Ferguson är en bra kille.”

Om Abdil-Aziz har fått helt sjuk hybris eller om han vet vad han snackar om får vi svar på den sjunde april. Skulle Tony Ferguson vinna är det nog ett av de mest pinsamma utspelen någonsin.

]]>
McGregor sätter press på Mayweather angående fight i UFC http://www.ufcguiden.se/ufc/mcgregor-satter-press-pa-mayweather-angaende-fight-i-ufc/ Fri, 02 Feb 2018 09:33:29 +0000 http://www.ufcguiden.se/?p=2788 Den irländske UFC-kingen Connor McGregor har gått ut och satt press på Mayweather efter att denne gått ut på sociala medier och teasat om en eventuell debut i UFC.
– Om Mayweather inte slåss i UFC kommer det förfölja honom för resten av hans dagar, sa den hetlevererade irländaren utanför ett välgörenhetsevent i New York.


Floyd Maywather har teasat om en potentiell fight i UFC mot Conor McGregor på sociala medier denna veckan. Irländaren svarade utanför ett välgörenhetsevent i New York när mmafighting.com fick tillfälle att intervjua McGregor.

”Han engagerar sig, jag engagerar mig. Så vi får se. För tillfället är jag i förhandlingar för min nästa motståndare. Vi har många alternativ. Vi har den nuvarande mästaren i lättvikt, Tony Ferguson, där är den obesegrade Dagestani. Där är kanske ett stort event i Ryssland. Där är uppenbarligen Diaz-triologin. Självklart finns Mayweatcher fighten där. Många olika alternativ och vi är bara vid bordet så länge, så allt är bra. Livet är bra”, sa McGregor till reportern Adam Glyn.

Under onsdagskvällen postade Mayweather en video där han syns inuti oktagonen på Syndicate MMA i Las Vegas. I videon har Mayweather ett par shorts med sponsorn Paddy Power och klippet är tydligt kopplat till sponsorn när boxaren bland annat nämner Paddy i videon.

McGregor sa att om det bara är ett spel för gallerierna är det något Mayweather kommer ångra.

”Är det så kommer det förfölja honom resten av livet, att han aldrig gjorde det. Jag sa att jag skulle göra det och jag ”steppade upp” och gjorde det. Det är hans tur nu”

Espinoza backar Mayweather

Stephen Espinoza jobbar för Showtime Sports och har jobbat nära Mayweather de senaste åren. Han säger att man inte ska utesluta att Mayweather ska slåss i UFC. Espinoza sa att han planerade att prata med ”Money” under söndagens Super Bowl.
– Ingen trodde att Mayweather vs McGregor var realistiskt så jag har lärt mig att inte ifrågasätta vad Floyd är kapabel till. Det finns en chans för vad han än åtar sig så lyckas han genomföra det. Han ville att fighten mot McGregor skulle bli av och så blev även fallet. Om han vill att det ska hända kommer det hända.

”Om han vill börja med UFC, om han vill börja med Ishockey, om han ville börja med konståkning står vi bakom honom. Vi backar honom hela vägen”, sa Espinoza.

Det var i augusti i Las Vegas som de båda giganterna möttes i en av de absolut mest upphaussade fighterna i boxningens historia. Mayweather har sagt att han tjänade cirka 300 miljoner dollar på matchen och McGregor påstår att han tjänat 100 miljoner dollar.

Hur skulle en match gå till i oktagonen mellan de två giganterna? Förmodligen är pengarna mer intressanta än det sportsliga för inte kan Mayweather ha en chans i UFC mot McGregor? Om matchen någonsin blir av är i alla fall väldigt tveksam men det finns 400 miljoner anledningar till att det skulle kunna hända!

]]>