Nyheter

Det kan få Ray Jones Jr. att skrota sina pensionsplaner!

on

Den framgångsrika boxaren Roy Jones Jr har haft en lång och framgångsrik karriär men den 8e februari är det dags beträda ringen professionellt för sista gången någonsin. En karriär som pågått sedan 1989 ska få ett slut och Roy Jones har tänkt hålla sitt löfte. Det finns dock en händelse som kan få Roy att tänka om och det är om Anderson da Silva kan tänka sig gå en match mot honom eftersom det skulle vara ett event och inte en match enligt amerikanaren med dubbla medborgarskap i USA och Ryssland.

Jones Jr stekare

Roy Jones föddes den 16 januari 1969 och har under sin 42-åriga livstid hunnit med en karriär som proffsboxare, boxningskommentator, boxningstränare, rappare och skådespelare. Under sin framgångsrika boxningskarriär har han blivit världsmästare sex gånger i fyra olika viktklasser efter att ha vunnit bältet i mellanvikt, supermellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt och är därmed den enda professionella boxaren att starta i lätt mellanvikt för att sedan ta en titel i tungvikt. Innan Jones blev professionell boxare representerade han USA vid OS 1988 och lyckades få en silvermedalj.

Historiskt odödlig inom boxningen

Jones är enligt många den bästa boxaren ”pound for pound” och blev odödlig inom sportens historia när han vann WBA tungvikt år 2003 vilket gjorde honom till första mellanviktsmästaren att vinna bältet i tungvikt på 106 år. Den legendariske boxaren har även blivit utsedd till ”Fighter of the decade” för 90-talet och har även vunnit ”Fighter of the Year” av The Ring Magazine, Fighter of the Year av World Boxing Hall of Fame och tre gånger har Roy fått motta ”Best Boxer ESPY Award”

Efter en lång och framgångsrik karriär är det nu dags för boxaren att lägga handskarna på hyllan och det är ingen som ifrågasätter beslutet direkt. Men Roy Jones skulle kunna tänka sig att göra ett undantag för en comeback i ringen. Ställer Anderson Silva upp blir det ett undantag för den över 42-årige världsmästaren.

Vill gå en match mot “The Spider”

I sin sista match i karriären är det Scott Sigmon som står på andra sidan ringen och matchen sänds live på UFC Fight Pass. Jones Jr. har sagt att tänkt hålla sitt ord men att han inte kan säga nej till en sådan match. I en presskonferens på UFC Performance Institute förklarade amerikanen varför just en match mot ”The Spider” skulle kunna få honom att ändra sig:

”Självklart (skulle det ändra saken) efter det inte är en fight utan ett event. Och event intresserar alltid mig. Det är ett enormt event som intresserar oss båda. Jag var väldigt intresserad (i en fight med Silva) eftersom jag vet, precis som att jag visste att fighten mellan Conor McGregor vs Floyd Mayweather skulle bli ett av de bästa eventen genom alla tiderna, att ett event med Roy Jones vs Anderson Silva hade blivit ett av de bästa någonsin. Så när du pratar om boxning är det en sak men när du pratar om MMA är det en annan men när du pratar events är det en helt annan sak.

Om vi får se ytterligare ett hypat event, när gränserna mellan deltagarna i MMA och Boxning suddas ut, återstår att se, men visst kittlar det extra mycket med en match mellan Roy Jones Jr. och Anderson Silva?!