Nyheter

Özdemir anklagad för grov misshandel precis innan titelfight

on

Volkan Özdemir har chans att vinna sin första tungviktstitel på UFC 220 den 20e januari, men först måste han råda bot om liten domstolsincident vid sidan om.
Enligt MMA Fightning har Özdemir stått inför domstolen på Broward County Seventeenth Judicial Circuit Court i Florida i tisdags och åberopat sig inte skyldig för grov misshandel.

Özdemir i domstol för grov misshandel

Incidenten som orsakade att en av UFC hårdaste fighters har varit i domstol, kom från en utekväll på en bar kallad Capone’s. Det påstådda offret Kevin Cohen anklagade Özdemir att ha slagit honom i ansiktet vilket i sin tur lämnade Kevin Cohen avsvimmad i en kvart med efterföljder så som hjärnskakning och visuella märken på kroppen. Özdemirs advokat påstod att Özdemir bara agerade i självförsvar. Domstolen sköt i sin tur fram beslutet och släppte honom utan några reserestriktioner vilket gör att Schweizaren får resa till sin nästkommande match i Boston, Massachusetts. Hans nästa domstolsdatum är satt till den 22a februari, vilket låter Özdemir rensa tankarna och fokusera på sina drömmar om en tungviktstitel.

Påverkade inte huvudeventet efter många om och men

Samtidigt som matchbestämmelserna blev publika så kom anklagelserna ut och många var frågande till om ens matchen skulle gå av stapeln. Eftersom domstolen sköt fram beslutet har detta visat sig inte påverka huvudeventet mer än att Özdemir har andra tankar i huvudet och får det lite tuffare. Özdemir fick sin titelchans efter att ha vunnit sina fem senaste matcher varav två har avslutats pga knockout redan under den första minuten. Özdemirs matchfacit står sig 15-1 varav elva av dem har varit knockouts.
Nuvarande mästaren Daniel Cormier är åter i action efter att ha åkt på en brutal knockout mot Jon Jones på UFC 214 i July förra året. Trots detta gick vinsten till Daniel Cormier då ”Bones” misslyckats med drogtesterna. Det sätter Cormier på ett facit på 19-1-1.

Detta ser ut att bli en mycket spännande match, och frågan är om Özdemir lyckas rensa huvudet och lägga fokus på rätt saker innan sin titelmatch.