Nyheter

Abdel-Aziz med nytt utspel mot Tony Ferguson

on

Ali Abdel-Aziz är manager till Khabib Nurmagomedov som den 7 april ska gå en titelmatch mot Tony Ferguson i Brooklyn, New York. Nu har tränaren kommit med ett rejält utspel inför matchen och sagt att han är orolig över Fergusons hälsa.
– Jag är orolig för Tony Ferguson för att efter den sjunde april kommer Tony Ferguson förmodligen aldrig slåss igen, säger tränaren till MMA Hour.

Den 7 april ska fighten gå av stapeln och vinnaren är odiskutabel vinnare i lättvikt trots att det egentligen är Conor McGregor som innehar titeln. Ali Abdel-Aziz gick till MMA Hour med en ordentlig attack angående Tony Fergusons hälsa, eller brist på kanske ska förtydligas.
– Jag tycker synd om Tony Ferguson för efter den 7 april kommer Tony Ferguson förmodligen aldrig slåss igen, säger tränaren.
– Jag är orolig för hans välmående. Jag är seriös. Jag säger inte detta bara för att göra reklam för en fight. Jag är orolig för honom. Jag har fått höra några rapporter – och jag respekterar Eddie Bravo, han är en legend – Jag har hört att han accepterat, att han är mer än glad för Khabib att slå ner honom. Och jag kan berätta en sak… han kommer inte bara en normal människa. Han kommer vara i trubbel. För om han accepterar en takedown från Khabib och han kommer ta ner honom, kommer han vanställa hela hans ansikte.

Rejält utspel av tränaren

Nurmagomedov kommer senast från en dominerande och enhälligt beslutande vinst över Edson Barboza på UFC 219 senaste månden. Fightern har aldrig förlorat en professionell MMA Fight och en utmaning hör till ovanligheterna. Han skulle egentligen möta Ferguson på UFC 209 i mars 2017 men han matchen blev aldrig av då han var tvungen att åka till sjukhuset dagen innan fighten på grund av en dålig viktnedgång.

– Det kommer bi brutalt, det kommer bli fult och det kommer bli blodigt, fortsatta Abdel-Aziz.
– För Khabib var väldigt snäll mot Barboza, han var väldigt snäll mot Michel Johnson. Men en sak kan jag berätta. En sak som Khabib inte kommer göra är att vara snäll mot Tony Ferguson. Jag förutspår: Tony Ferguson kommer nog att behöva ta två år ledigt och kanske inte alls kommer tillbaka efter denna matchen.

Abdel Aziz fortsätter och säger att UFC inte tagit titeln från McGregor och gett Ferguson bältet på grund av hans och Nurmagodemovs lags rädsla att UFC 223 aldrig ska bli av då Ferguson och McGregor har samma tränare. Abdel säger att Ferguson konstant får skit från alla hörn.

”Tony Ferguson blir lurad till höger och vänster. Jag lider lite med Tony Ferguson. Tony Ferguson blir ”played”  av allihopa. Av UFC, a hans lag, av alla. He’s getting played.”

Sjunde april får vi svaret

Det kommer att bli en tuff match för Ferguson den sjunde april tror Abdel-Aziz. Nurmagomedov har nämligen bättre träning med sin pappa Abdulmanap.
”Sakerna som de jobbar med – de skickar mig videos varje kväll – f*cking scary, man” ”Jag är orolig över Tony Ferguson, för jag tror Tony Ferguson är en bra kille.”

Om Abdil-Aziz har fått helt sjuk hybris eller om han vet vad han snackar om får vi svar på den sjunde april. Skulle Tony Ferguson vinna är det nog ett av de mest pinsamma utspelen någonsin.