UFC

B.J. Penn. Mannen myten legenden!

on

Han är en av Mma:s största legendarer och har genom åren gjort otroliga insatser. Han tog under sin tid som idrottsman svart bälte i Brasiliansk Jiu-jitsu på ynka tre år. Detta räknas som en av de snabbaste utvecklingar i världen gällande sporten.
Karriären tog rejäl fart 2001 när Penn knockade Joey Gilbert under UFC 31. Däremot blev det stopp under UFC 35 när Jens Pulver stod för motståndet under en kamp om lättviktsbältet. Pulver vann titelmatchen genom ett enhälligt domslut och Penn fick se sig besegrad.

Några år efter gjorde Penn debut i UFC:s welterviktsdivision och ställdes direkt mot den stora mästaren Matt Hughes. Penn lyckades vinna kampen efter den så klassiska rear-naked choke, vilket innebar att han var ny welterviktsmästare.
Några år senare, 2007 var penn återigen tillbaka i buren och lättviktsdivisionen där han äntligen fick sin returmatch mot Jens Pulver. Denna gången såg resultatet annorlunda ut och Penn lyckades återigen med en rear-naked choke i den andra rundan av ”The Ultimate Fighter 5 Finale”.

Knappt ett år senare så var Penn tillbaka igen för att tävla om UFCs vakanta lättviktsbälte. Han ställdes mot Joe ”Daddy” Stevensson och vi som minns matchen minns den som ett riktigt blodbad. Dock lyckades Penn efter mycket om och men vinna genom ännu ett rear-naked choke, vilket innebar att han nu var ny lättviktsmästare.
Penn har ett otroligt facit bakom sig och har på 30 matcher lyckats vinna 16 matcher och förlorat 12, medans två blivit oavgjorda.
Med detta sagt så kan B.J Penn se tillbaka på en strålande karriär som idrottsman. Nedan finns ett klipp som sammanfattar Penns lysande karriär!

Liknande inlägg