UFC

Chael Sonnens försvartal till St-Pierre

on

George St-Pierres val att lämna ifrån sig bältet har mötts av många negativa kommentarer och UFC-presidenten Dana White sägs inte ha varit helt nöjd med sättet som St-Pierre valde att lämna ifrån sig bältet. Nu går den tidigare MMA-fightern Chael Sonnen ut och försvarar St-Pierres val.

Presidenten till UFC Dana White sa att St-Pierre bara handplockat Michael Bisping innan han försvann men Chael Sonnen ser annorlunda på saken.

St-Pierre

Sonnen försvarar St-Pierres val

Enligt den tvåfaldiga världsmästaren hade de flesta i St-Pierres situation valt att hålla fast så länge som möjligt vid bältet för att ta del av fördelarna som det innebär att vara en ”UFC champion”.
”Det finns bara två alternativ och jag har sett att de flesta andra killar gör det på det andra sättet” säger Sonnen.
” Här är ett alternativ och det är vad den flesta ”smutsen” gör – och av en bra anledning. De har 12 månader på sig att försvara en titel innan den blir fråntagen. Det ger 12 månader av rubriker, 12 månader av fotomöjligheter, 12 månader av att gå omkring och bygga det visuella över att ha titeln över din axel, 12 månader av snack och sponsorpengar.”

”Eller så har du det andra alternativet som Georges gjorde och jag kommer inte ihåg någon kille som gjort det så här snabbt. Han kommer och ut och tänker ’vet du vad? Jag har tänkt två gånger på detta. Jag trodde jag var middleweigh’ Oavsett anledning — Jag gillar inte storleken, jag gillar inte att det gjorde mig långsammare— ller oavsett vad han kände så säger han ’Jag kommer inte göra detta något mer’.

”Istället för att hålla fast vid titeln, istället för att hämta in sponsorpengar, få möjligheter inom media och stoppa divisionen för ett kalenderår kommer jag att lämna över det på direkten och låta grabbarna fortsätta med det. Det är en häftig grej att göra.

Liknande inlägg