Nyheter

Fansen har sagt sitt – Cormier borde möta Gustafsson härnäst

on

Det var FOX Sports som via Twitter genomförde en omröstning där frågan som ställdes var vem som den lätta-tungviktsmästaren Daniel Cormier skulle ställas mot härnäst och fansen fick möjligheten att säga sitt.

 När omröstningen avslutades stod det nämligen klart att hela 68 % av de som deltagit ville att Cormier skulle ställas mot svenske Alexander Gustafsson i UFC:s oktagon en andra gång. Gustafsson, som för närvarande ligger etta på rankingen, skall snart vara fit for fight igen efter att den extensiva rehabiliteringen av axelskadan han ådrog sig förra året är över. Senaste matchen han gick var i ”UFC Fight Night: Gustafsson vs. Teixeira” där han ställdes mot nummer två på rankingen Glover Teixeira. Gustafsson lyckades vinna på teknisk knockout, men har alltså varit borta sedan dess.

Nu när fansen sagt sitt vill de flesta alltså se ett andra möte mellan Gustafsson och Cormier. Senast de båda herrarna möttes var i UFC 192 där Cormier vann genom delat domslut i en annars väldigt jämn match. Cormier sade efter matchen mot Gustafsson att det var den hårdaste fight han någonsin gått, vilket så klart bäddar för ett returmöte.

Den andra önskvärda motståndaren det talats mycket om är Jon ”Bones” Jones, som är den enda fightern som besegrat Daniel Cormier. Dock ogiltigförklarades deras sista match då det framkom att Jones testat positivt för steroider, vilket ledde till att han tappade sitt titelbälte. Nu inväntar Jones sitt straff som kan komma att bli upp till fyra år långt.

Cormier, som annonserat att han lägger av när han fyller 40 år 2019, gick sin senaste match i UFC 220 som avgjordes förra helgen och även här slutade det med seger efter att ha besegrat titelutmanaren Volkan Oezdemir genom teknisk knockout i den andra ronden. Därmed försvarade han sin lätta-tungviktstitel för tredje gången.

Här nedan kan du se klippet från FOX Sports där det står klart vem fansen tycker Cormier ska ställas mot härnäst:

Liknande inlägg