UFC

Daniel Cormier och Alexander Gustafsson i heta diskussioner på Twitter.

on

I fredags så presenterades Daniel Cormer av UFC som en av de som ska slåss om bältet i tungvikt. Cormer gör comeback inom tungvikt och i UFC 226 ställs han mot Stipe Miocic. Fansen jublade när de fick reda på beskedet. Det är nämligen så att det är den tredje ”Champions vs Champion fight” någonsin och alla verkar nöjda och belåtna. Det finns dock en person som inte är särskilt nöjd över matchen och det är svenska Alexander Gustafsson!

När det blev klart att de skulle mötas gick Alexander Gustafsson ut på Instagram och sa till Cormier att ”sluta springa och slåss mot mig ” istället.


Svensken fortsatte sedan vända sig till twitter för fortsatta diskussioner:


Cornier förlorade nämligen sin lätta tungviktstitel till Jones efter att Jones stoppat honom med en spark över huvudet och med slag. Senare blev det avslöjat att Jones misslyckas med ett USADA drogtest inför matchen och resultatet blev därför en så kallad ”no contest” och Cormier fick tillbaka sin titel.
Samtidigt har Gustafsson vunnit back-to-back sedan han förlorade precis i en split decision mot Cormier i UFC 192, besegrat Jan Blachowicz efter enhälligt beslut samt vunnit mot Glover Teixeira. Gustafsson var den som förväntades vara nästa i kön för en chans mot titeln men har gjort mindre ljud ifrån sig jämfört med de andra utmanarna som Oezdemir eller Jimi Manuwa vilket Cormier var snabb att påpeka.


Det finns inte så mycket tid kvar då Cormier gått ut och sagt att han lägger av med MMA den 20 mars nästa år. Han hoppas på tre matcher fram tills dess och nu när Miocic tagit en av de matcherna är Gustafsson ute efter att få en av de andra två.

Cormier verkar inte vara emot idén. När han ringde till THE MMA Hour tidigare i veckan, tog världsmästaren upp situationen med Gustafsson och sa att han var sugen på att möta honom efter fighten mot Miocic.
-Jag kan möta honom igen efteråt men denna möjligheten var alldeles för stor för mig att avstå på grund av en returmatch mot Alexander Gustafsson.

Gustafsson ligger just nu rankad som nummer #1 i lätt tungvikt i UFC-rankingen och det märks tydligt att han vill gå sin tredje titelmatch. Första titelmatchen minns väl alla när Jon Jones precis lyckades vinna på beslut – något som många ansåg var felaktigt efter fighten. Gustafsson hade chansen till revansch i januari 2015 när han fick äran att fightas på hemmaplan mot Anthony Johnson men kvällen på Tele2 arena blev en mardröm när svensken blev knockad 2 minuter i matchen. Trots förlusten fick han chansen på bältet i oktober samma år. Det skulle dock inte bli någon titel denna gången heller utan Cormier blev för svår när han kammade hem titeln efter beslut.
Frågan är om vår svenske fighter någonsin kommer lägga vantarna på bältet. Vi hoppas naturligtvis innerligt att så är fallet men hittills har tyvärr Gustafsson visat sig vara sämst när det gäller.