Nyheter

Conor McGregors vara eller icke vara & kommande titelfajt

on

Ingenting är skrivit i sten när det gäller UFC lättviktstitel. UFC-kommentatorn Joe Rogan har i sin podcast bjudit på en djärv förutsägelse om hur saker och ting kan komma att utvecklas när det gäller titelmatchen, och om Conor McGregors vara eller icke vara i UFC.

För tillfället hålls 70kgs-bältet av Conor McGregor och den tillfälliga titeln hålls av Tony Ferguson. Den obesegrade Khabib Nurmagomedov flåsar dem i nacken och väntar på att få ställas i en titelmatch mot någon av dem nuvarande titelhållarna.

Conor McGregor har inte tävlat i MMA sen han vann sin titel när han ställdes mot Eddie Alvarez på UFC 205 i november 2016. UFC:s president Dana White klargjorde nyligen att McGregor måste ställa upp i oktagonen igen inom de kommande månaderna annars måste divisionen fortsätta och bältet vidare till någon annan – något som knappast är nyheter för irländaren!

Conor McGregors bälte i fara

Joe Rogan tror inte ”The Notorious”  kommer komma tillbaka in i buren på ett tag och därför måste UFC ta ifrån honom hans bälte.
Rogan uttalade sig om ärendet på ”JRE MMA Show” podcast för några dagar sedan där han sa:

– Detta är min förutsägelse: Om Conor McGregor inte ställer upp i en fight snart kommer vi ta bältet ifrån Conor och det resulterar i att Tony och Khabib kommer fightas för 70kgs-bältet.”

McGregor har tidigare fråntagits ett bälte. Detta efter att han som första fighter någonsin vunnit titeln i två olika viktklasser. Därför valde UFC att ta ifrån honom det bältet för segern i fjädervikt
Rogan känner att UFC snart måste lämna ett beslut angående Conors titel för att inte lämna fansen oväntandes allt förlänge.

-Jag känner att de måste ta bältet ifrån honom. Conor har flera 100miljoner på banken och kommer ha kul och fortsätta träna men frågan är om han någonsin ställer upp i en match i oktagonen igen? Om det inte vore för boxningsmatchen Conor gick mot Floyd Mayweather, är det högst troligt att han inte ens lämnat oktagonen. Han tjänade en enormt stor summa pengar och behöver egentligen aldrig fightas i en ring eller oktagon överhuvudtaget. Jag tror personligen på en titelmatch mellan Nurmagomedov och Ferguson, säger Joe Rogan.

Nurmagomedov mot Ferguson i en potentiell titelmatch

Där är uppenbarligen en del frågetecken som behövs redas ut innan det avgörs vilka som möts i titelfighten. Det blir spännande att se huruvida McGregor kommer tillbaka till UFC, eller om vi helt enkelt får se en match mellan Ferguson och Nurmagomedov i Ryssland?
Oavsett vilka namn som står på pappret inför kommande titelfajt, kan vi vara säkra på att det blir en riktigt spännande kamp mellan två motiverade fighters!

Liknande inlägg