UFC

The Mauler – Sveriges fightingstjärna

on

alexander_gustafsson
Sverige är inte ett land som enligt traditionen är känt för att vara stort inom fightingsporten, och det är säkerligen inte särskilt många som har så bra koll på de olika sporterna. En sak som är säker är dock är att det är fler som har hört namnet Alexander Gustafsson, eller kanske ”The Mauler”, än som vet vad UFC är.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är den för tillfället absolut största MMA-fightern i Sverige. Gustaffson är 31 år gammal och har sedan 2009 tävlat i organisationen UFC. Han rankas för tillfället som en av världens bästa fighters i sin viktklass, som är lätt tungvikt.

Första matchen i UFC gick The Mauler den 14 november 2009 i Manchester mot amerikanen Jared Hamman. Matchen vann Gustafsson på en ren knock-out. Totalt har Gustafsson gått 14 matcher och vunnit tio av dessa. Den mest uppmärksammade matchen var matchen mot amerikanen Anthony Johnson på Tele2 Arena i Stockholm.

Matchen mot Johnson var huvudmatchen i UFC-galan UFC on Fox 14 som gick av staplen mellan den 24-25 januari år 2015. Matchen hade hajpats och pushats för under en lång tid och förväntningarna på både fighten och The Mauler var skyhöga. The Mauler skulle få visa upp sig för hemmapubliken för första gången sedan han fått sitt ordentliga erkännande internationellt. För Alexander blev dock matchen ett smärtsamt nederlag. Johnson vann på TKO efter bara två minuter och 15 sekunder.

Tiden direkt efter matchen var tung, men Gustafsson kom tillbaka och vann så sent som den 28 maj i år en match mot brassen Glover Teixeira i en match som även den hölls i Stockholm.