UFC

Nate Diaz avslöjar när han gör comeback

on

Får vi se Nate Diaz tillbaka i UFC:s oktagon 2018? På sin Instagram kunde läsarna klart och tydligt utläsa att det i alla fall står klart att Diaz gör comeback runt maj-juni månad. Frågan är bara om det blir en återkomst till UFC eller om han beslutar sig för att göra sin professionella boxningsdebut.

Inte gått en match sedan 2016

Det var två år sedan Nate Diaz senast gick en match och då förlorade han mot Conor ”The Notorious” McGregor via majoritetsbeslut efter att ha gått fem ronder mot den irländske lättviktsmästaren. Efter det annonserade den populäre fightern att han inte skulle ställa upp i en fight om det inte rörde sig om en högprofilig sådan. Han matchades preliminärt mot Tyron Woodley, men matchen blev aldrig av då Nate Diaz begärt en för hög summa för att ställa upp.
Men nu meddelar alltså 32-årige Diaz via sin Instagram att han är redo att ta upp fightandet igen eftersom han är ”trött på att sitta och vänta på att någon ska göra nåt spännande”. UFC-bossen Dana White sa också i ett uttalande förra veckan att han trodde på en comeback för både Nate och hans äldre bror Nick på MMA-scenen.


Potentiella motståndare utmanar Diaz redan

Med tanke på McGregors ännu ouppklarade framtid inom UFC står nu den ”riktiga” titelfighten mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov på UFC 223. Detta lämnar den för tillfället åttonderankade Nate Diaz tre möjliga fighters att välja mellan. Dessa är Eddie Alvarez, Edson Barboza och Kevin Lee. Alvarez och Lee verkar inte rädas Diaz speciellt mycket då båda redan hunnit utmana Diaz på varsin fight via Twitter:

Liknande inlägg