Nyheter

Så straffas Conor McGregor efter helgens incident

on

UFC Incident

Som vi tidigare berättat på UFC-guiden så hamnade Conor McGregor bokstavligt talat i rampljuset när han hoppade in i ringen för att fira lagkamraten och tillika landsmannen Charlie Wards vinst i debuten av sin MMA-karriär. McGregors vilda glädjescener byttes snabbt ut mot ett raseriutbrott  när han av domaren blev ombedd att omedelbart lämna ringen.  “The notorious”  ska då första ha knuffat till domaren och sedan ha slagit en funktionär. 

Agerandet har delat MMA-världen i två läger där somliga anser att han agerat totalt respektlöst mot sportens regelverk, medans andra anser att allt blivit uppblåst enbart för att ge irländaren negativa rubriker.

Vad som återstår att se är hur UFC tänker agera. änsålänge har man, precis som självaste UFC-Presidenten lagt locket på och vägrat uttala sig. Man vet hur mycket McGregor tillfört sporten med sin karakteristiska personlighet och att han är den tveklöst största stjärna man någonsin har haft. Samtidigt så har man ett regelverk som måste följas.

Tidigare i veckan meddelades dock via “MMA Hour” att Irländaren inte får delta i UFC 219. Nu säger obekräftade källor att han aldrig skulle delta i galan som är tänkt att hållas i December. Istället förs förhandlingar med Tyron Woodley.

Det återstå att se vad som kommer hända härnäst.

 

Liknande inlägg