Nyheter

UFC Fight Night 87

Av

on

Tickets-voor-UFC-in-Rotterdam-wees-snel_img900

 

På söndag går UFC Fight Night 87 av stapeln med ett topprankat tungsviktsmöte mellan Alistair Overeem och Andrei Arlovski i Rotterdam. Det är första gången UFC kommer hålla en gala i Holland där organisationen bokat upp en mängd europeiska fighters där vi även kommer få se två svenskar gå på kortet.

Matchkort:

 • Alistair Overeem – Andrei Arlovski
 • Stefan Struve – Antonio Silva
 • Gunnar Nelson – Albert Tumenov
 • Germaine de Randamie – Anna Elmose
 • Nikita Krylov – Francimar Barroso
 • Karolina Kowalkiewicz – Heather Clark
 • Rustam Khabilov – Christ Wade
 • Garreth McLellan – Magnus Cedenblad
 • Josh Emmett – Jon Tuck
 • Reza Madadi – Yan Cabral
 • Kyoji Horiguchi – Neil Seery
 • Dominic Waters – Leon Edwards
 • Willie Gates – Yuta Sasaki

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GupI-oVGZr0]

Alistair Overeem – Andrei Arlovski

Söndagens main-event är något utöver det vanliga då Alistair Overeem (40-14) och Andrei Arlovski (25-11) nämligen är träningspartners. Det hör inte till vanligheten att två fighters som tränar på samma gym matchas mot varandra men detta blir nu verklighet då Overeem blir den som leder kortet i hans hemland. #3 rankade Overeem är en tidigare världsmästare i kickboxare med titlar både inom kickboxing och MMA. Alistair är tidigare mästare i Strikeforce, Dream och K-1 grand prix och är nu på jakt efter grädden på moset i form av en UFC-titel. 35-åringen som tidigare stött på patrull i UFC verkar nu hittat hem på Jackson-Wink MMA i Albuquerque där han lyckats rada upp tre raka vinster mot Stefan Struve, Roy Nelson och senast mot den tidigare tungviktsmästaren Junior dos Santos. Senast vi såg holländaren var i december då han på imponerande manér knockade dos Santos och därmed säkrade ett nytt kontrakt med organisationen. Alistair är ett välkänt namn i kampsportsvärlden och troligtvis en av de bäst betalade i hela UFC, en vinst på söndag sätter holländaren i en mycket god position att få utmana om titeln härnäst.

Overeems motståndare på söndag är den forna tungviktsmästaren och #5 rankade Andrei Arlovski. ’The Pitbull’ höll titeln för mer än 10 år sedan och är en riktig veteran i sporten. Sedan Arlovski förlorat bältet fortsatte karriären i några andra organisationer som EliteXC, Strikeforce och WSOF innan han välkomnades tillbaka i UFC. 37-åringen fick ett rejält lyft i karrären då han som så många andra valde att byta camp till Jackson-Wink i Albuequerque där han numera tränar med blandannat Jon Jones, Holly Holm och hans motståndare Alistair Overeem. Sedan återtåget i UFC har vitryssen radat upp 6 raka vinster innan streaken tog slut senast mot Stipe Miocic. ”Pitbull” har via promofilmer inför UFC Rotterdam uttryckt sitt missnöje med den kommande matchningen, Andrei menar på att Overeem är den som fick UFC att matcha de två träningskamraterna vilket anses något märkligt. Upplägget har gjort att de båda fighters nu tränar på samma gym men under olika tider så att de ska slippa se varandra i träning. En intressant detalj är att de båda huvudtränarna Greg Jackson och Winklejohn båda har valt att coacha Arlovski då han är den som vart på gymmet längst och Overeem därmed har fått hitta egna coacher inför mötet. Utöver en fight mellan två högt rankade tungviktare som hittat tillbaka i sina karriärer så är matchningen även otroligt intressant i och med deras rådande träningssituation.

Magnus Cedenblad

Magnus Cedenblad – Garreth McLellan

Den andra svensken för kvällen är Magnus ’Jycken’ Cedenblad (13-4) som tar sig an den tuffa sydafrikanen Garreth McLellan (13-3). Cedenblad gör på söndag comeback efter en mängd skador tvingats bort från match i över ett och ett halvt år. 34-åringen från Stockholm gjorde sin UFC-debut 2012 i Globen mot den duktige fransmannen Francis Carmont i ett möte som slutade i en förlust via submission. Efter debaclet i debuten har ’Jycken’ verkligen visat vad han går för via en otroligt snygg giljotin mot Jared Hamman 2013, en submissionvinst över Krzstof Jotko 2014 och en decisionvinst senast mot Scott Askham samma år. Magnus, tillsammans med Ilir Latifi är de två svenskar i UFC som det verkligen går bäst för just nu, tråkigt är dock att Cedenblad tyvärr länge brottats med skador som tvingat honom till sidlinjen.

Genom vinsten senast i globen mot Askham cementerade ’Jycken’ som ett toppnamn i Europa med tre raka vinster och förhoppningen om ett stort namn härnäst var stora. Men återigen så tvingades ’Jycken’ bort från strålkastarljuset efter skador och tappade lite av den hajp han lyckades skapa med vinststreaken. Nu är dock Cedenblad tillbaka än en gång för match och har sedan sist vi såg honom gjort en rad olika förändringar i sin träning. ’Jycken’ tränade som de flesta andra UFC-svenskar tidigare på allstars training center i stockholm men har som många andra valt av okända anledningar att byta gym. Idag hittar vi Magnus på Pancrase gym i Stockholm men han har även vidgat sina vyer med flera träningsresor till USA på blandannat AKA och Jackson-Wink. Det blir intressant att se hur pass mycket bättre han blivit under tiden han vart borta från match men det finns även risk för ringrost då han inte gått match på väldigt länge. En vinst mot sydafrikanen gör att Cedenblad sitter på en fin fyra matcher lång vinst-streak vilket bör betyda en tuff bokning i hans nästa match.

Svenskens motståndare på söndag Garreth McLellen gör sin tredje match i organisationen. Debuten skedde i arpil 2015 och slutade med en domslutsförlust mot Bartosz Fabinski, efter det reparerade sydafrikanen sitt record med en KO vinst mot Bubba Bush i Dublin förra året. ’Jycken’ kommer vara den längre fightern av de två och får anses ha en bredare repertoar när det kommer till sitt MMA-game. Cedenblad ska försöka utnyttja sin reach och blanda upp med nedtagningar och visa prov på sitt fina topp-game. Vi önskar Magnus ett stort lycka till i comebacken på söndag.

Reza Madadi

Reza Madadi – Yan Cabral

Reza Madadi (13-4) återvänder ännu en gång tillbaka i buren igen, senast vi såg honom var i förlusten mot Norman Parke i Dublin förra året. Madadi blev som många redan vet tidigare straffad för grov stöld och har avtjänat ett fängelsestraff som resulterade i att UFC valde att sparka honom. Efter den avtjänade domen fick Reza en ny chans i UFC där han tidigare haft en framgångsrik sejour i och med en match mot Norman Parke, den matchen gick inte svenskens väg och slutade med en förlust i comebacken. Innan förlusten så lyckades ’Mad Dog’ besegra den topprankade lättviktaren Michael Johnson i vad som måste ses som svenskens hittills största bedrift i karriären. I dagsläget står Reza med ett record på 2-2 i UFC och med tanke på hans ålder så behöver Madadi plocka hem en seger på söndag om han ska ha någon chans att få stanna kvar i organisationen. Reza Madadi tränar till vardags tillsammans med blandannat Alexander Gustafsson och Illir Latifi på Allstars Gym i Stockholm där han sägs vara en nyckelfigur och viktig kugge i teamet. Madadi’s största styrkor ligger i hans brottning, han har en väldigt jobbig stil att möta då han sätter extremt hög press på sin motståndare och aldrig ger denna något utrymme till vila.

Madadis motståndare är 32-åriga Yan Cabral som gör sitt femte framträdande på söndag. Brassen Cabral är en riktigt BJJ specialist som av sina 12 vinster imponerande nog avslutat 11 stycken i olika former av submissions. Yan kommer senaste från en förlust mot den talangfulle Johnny Case men har tidigare vunnit två möten i organisationen. Normalt sett skulle man alltid råda Reza att sätta press på sin motståndare och arbeta in sin effektiva MMA-brottning, detta är något som blir lite klurigare i detta möte. Eftersom brassen är en hög specialist på marken måste Reza vara försiktig i hur han positionerar sig och undvika att själv hamna i dåliga positioner där han riskerar att hamna i Yan’s lås. Cabral har ett gäng giljotiner på sitt record vilket Reza behöver undvika och att inte låta sin nacke vara öppen när han själv går på nedtagningar. Madadis största styrka är den press han sätter på sina motståndare och som många känner till har brassar en tendens att sakta ner ju längre matchen lider vilket kan skapa möjligheter för svensken att dominera från topp.

UFC Fight Night 87 i Rotterdam sänds på Viaplay där underkortet med svenskarna drar igång 18.00. Huvudkortet väntas starta klockan 20.00.

Liknande inlägg