UFC

Uppgifter: Mellanviktsmästaren lämnar ifrån sig bältet.

on

I början av November lyckades George St. Pierre stjäla bältet i mellanviktsklassen från Michael Bisping. Efter matchen så stod det klart att han sedan en månad tillbaka blivit drabbad av Colitis, en tarmsjukdom som gör att det uppstår blödningar i tjocktarmen.

I en intervju med SC Newsroom så berättade St. Pierre att han blivit sjuk en månad innan titelmatchen skulle genomföras. Flera läkare ansåg att han på grund av sitt tillstånd skulle avstå titelmatchen, men enligt Kanadensaren så var det aldrig något alternativ utan matchen skulle genomföras till varje pris, vilket den också gjordes. Och Det var en lycklig Georges St-Pierre som senare berättade att han inte ångrat sitt beslut över huvud taget.

Orsaken till sjukdomen kan ha flera orsaker men St. Pierre var fast beslutsam om att det är en kombination av att han levt ett liv som gjort att kroppen tagit skada. Det primära för kanadensaren har alltid varit att främja muskeltillväxten, vilket har gjort att de inre organen fått bli lidande. I intervjun kan man också märka indikationer på att 36-åringen kan ha gjort sitt i karriären. Dock bör tilläggas att han inte sagt något konkret gällande karriären.

Men det känns på något sätt naturligt att det vid 36-års ålder (och blödande tjocktarm) kan vara dags å knyta ihop säcken gällande karriären.   Och kanske framför allt när man vunnit bältet som mellanviktsmästare i UFC.
Se hela intervjun nedan