UFC

Werdum dömd efter att ha kastat boomerang på kollega

on

Fabricio Werdum fick böta 600 australiensiska dollar (närmre 4000 kronor) för common assault efter att ha kastat en boomerang och träffat kollegan, tillika UFC fightern, Colby Covington i nacken förra månaden. Uppgifterna bekräftas av MMA Fighting efter att 9 News i Australien varit först med nyheten. Werdum var inte själv på plats men fallet bedömdes utan hans närvaro.

Det var den 16 november som UFC-stjärnan Fabricio Werdrum hamnade i en verbal konflikt med Covington i Sydney. Werdrum hade tidigare fått en boomerang av ett fan och valde att kasta det mot sin kollega som fick motta ”vapnet” i nacken. En tredje UFC fighter Dan Hooker filmade hela händelseförloppet vilket slutade i att Werdum dagen efter blev misstänkt för common assault av New South Wales Police Force.

Covington polisanmälde händelsen

Covington gick till polisen och anmälde händelsen och till The MMA Hour förra månaden berättade han att Werdum tillsammans med sin tränare Rafel Cordeiro hade konfronterat honom och hotat honom till livet från ingenstans. Cocington har hamnat i negativt rampljus bland de brasilianska fightersen och tränarna inklusive sina egna lagkamrater för de kränkande kommentarerna han sa om landet och dess fans.

Werdum säger att Covington har sagt ”smutsiga brasilianare” när de två gick förbi varandra vilket ledde till att Werdum slog ur telefonen ur Covingtons händer. Covington svarade med en spark.

Sände live på instagram

Covington förnekar att han startat konflikten genom att säga att han aldrig har sparkat Werdum. Delar av kaoset fångades av Covington genom Instagram Live där bland annat Covington kallat Werdum för en “anti gay slur”.

Presidenten Dana White uttalade sig om bråket för två veckor sedan genom att säga:
”Tro mig, jag förstår, jag förstår att Colby förnedrade Brasilien och det brasilianska folket. Jag vet hur brasilianare känner om grejer. Du kan inte bara gå runt och angripa människor, du vet! Du kan inte göra det. Det är dåligt.”