Nyheter

White bekräftar: McGregor blir av med bältet

on

UFC:s president Dana White har gått ut och avslöjat att han kommer ta ifrån Conor McGregor hans titel. Istället kommer världsmästarbältet delas ut till vinnaren mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov som har fight på UFC 223. McGregor må ha blivit ekonomiskt oberoende av fighten mot Mayweather men det kostar irländaren hans titlar nu! Som det ser ut just nu kan McGregors bägge titlar i UFC försvinna utan att han ens fått chansen att försvara bältet.

inget bälte

Presidenten för UFC Dana White har alltid varit hemlighetsfull om att ta bort bältet för lättvikt som irländanden vann 2016 innan han bestämde sig för att fokusera på boxningsmatchen mot Floyd Mayweather förra året utan att för den sakens skull ge några signaler om när han skulle återgå till Oktagonen.
Nu ser det ut som White äntligen är redo att i alla fall ta ifrån McGregor bältet innan Tony Ferguson möter Khabib Nurmagomedov i UFC 223 den 7:e april i Brooklyn, NY.

White bekräftar

”Det stämmer” svarade White TMZ när på frågan om McGregor blir ifråntagen bätet. White fortsatte:
– Om han är upprörd, Conor förstår. Conor har tjänat mycket pengar. Han vill ha lite ledigt, men divisionen måste fortsätta och business gå vidare som vanligt.

White bekräftade även hans tidigare påstående att Ferguson och Nurmagomedov slåss om titeln i Brooklyn den 7:e april.
– Jag sa i en tidigare presskonferens att fighten kommer vara för titeln. Det är inte för interim-titeln, fortsatte White. Fighten är för titeln!

White har varit något hemlighetsfull innan han nu faktiskt förklarat att han tar ifrån McGregor bältet och det kan ha något att göra med att Ferguson och Nurmagomedov har planerats till tre tidigare tillfällen men matchen har aldrig ägt rum.
De två topprankade lättviktarna verkar alltså få titelmatchen den 7 april vilket betyder att McGregor tappar bältet. Dock finns det en möjlighet för McGregor att få tillbaka bältet i framtiden.

Visserligen är det ingen säkerhet att den 29-åriga irländaren återvänder men i den perfekta världen hade han gått upp i en titel-match mot vinnaren av Ferguson och Nurmagomedov. Hur som helst är det ingen garanti.

White hoppas McGregor kommer tillbaka till Oktagonen!

”Jag skulle vilja se Conor slåss mot vinnaren,” sa White. ”Det var i Augusti och sen September. Jag säger det alltid, med de pengarna kanske Conor aldrig kommer tillbaka. Det är mycket pengar”
Beskedet att McGregor blir av med bältet har både fått positiva och negativa reaktioner. Vad tycker du?