Nyheter

Yoel Romero stämmer tillverkaren av kosttillskottet som fick honom avstängd

on

Saker och ting ser efter många om och men ut att lösa sig för den 40-årige mellanviktaren. Den 11 februari tar han sig an Luke Rockhold i kampen om divisionens interimbälte och en seger där hade inneburit en skön revansch för kubanen, som för två år sen blev avstängd för doping efter att ovetande ha använt sig utav kontaminerade kosttillskott.

Kosttillskottet innehöll otillåtna tillväxthormon

Efter segern mot Ronaldo ”Jacare” Souza i slutet av 2015 var fightern på god väg att få till en titelmatch då han vid tillfället var rankad tvåa i sin viktklass. Men så kom det tunga bakslaget. Anti-dopingorganisationen USADA meddelade i början av 2016 att en sex månader lång avstängning placerats ut på kubanen efter att han testat positivt för doping. Senare visade det sig att dopingen var omedveten från fighterns sida, då kosttillskottet han använde sig utav vid den tiden var kontaminerat av Ibutamoren, vilket är ett förbjudet tillväxthormon. I behållaren som Yoel Romero använde sig utav innehöll varje kapsel 5 microgram Ibutamoren och när USADA senare köpte en helt ny behållare av samma tillskott för att ta prover, upptäckte man att det innehöll hela 12 microgram per kapsel. Alltså mer än dubbelt så mycket som vad Romeros kaplsar innehöll.

På grund av allt detta har nu Romero två år senare valt att skicka in en stämningsansökan mot företaget Goldstar Performance Products, som är tillverkaren av dessa kosttillskott. Produkten som Romero använde sig utav heter Shred RX och enligt honom så var Goldstar medvetna om att den var kontaminerad när de gav ut produkten i butik. I sin stämningsansökan menar han även att han missade en titelchans till följd av avstängningen och att hans namn dragits i smutsen i samband med den.

Liknande inlägg