Middleweight

Mellanvikt – Middleweight Championship

Fighterna som deltar i Mellanvikt väger mellan 77 till 84 kilo. Den 28 september år 2001 utsågs den fösta mellanvikts mästaren och det var Dave Menne och han besegrade Gil Castillo i UFC 33. Sedan starten har det varit sex mästare i mellanvikt, fyra från USA och två från Brasilien. Det är även dessa två länderna som dominerar denna viktklass.

Legenden Anderson Silva är den som har dominerat i mellanvikt där han var mästare i 7 år eller 2 457 dagar vilket är ett enormt rekord. Detta fantastiska rekord kommer hållas i evigheter och det kommer nog troligen heller aldrig att bräckas. Anderson Silva försvarande sin titel hela 10 gånger vilket är rekord i hela UFC. Silva innehar enormt många rekord inom mellanvikt och UFC för den delen också. Idag är det amerikanen Chris Weidman som är mästare och de har han varit i 771 dagar. Chris Weidman anses som den stora arvtagaren efter Anderson Siliva. Kanske kommer The All American slå ett gäng av Anderson’s rekord? Det får tiden utvisa.

Georges St-Pierre – En mästares återkomst

Dagen som alla UFC-entusiaster väntat på kom så äntligen den 4:e november när GSP som han också kallas gjorde comeback. Inför ett fullsatt Madison Square Garden, alla på St-Pierres sida så tog sig kanadensaren an Michael Bisping, en annan legend inom Welterviktsklassen och som var dåvårande innehavaren av bältet. Matchen hade det skrivits om i månader inför och hetsen mellan de båda utmanarna var extrem.

Georges St-Pierre hade en del tvivlare bakom sig som ställde sig frågande till om han skulle kunna utmana den bästa efter ett så långt uppehåll. Dessa frågetecken skulle snart bytas ut mot utropstecken då St-Pierre tog komandot i matchen med en gång. Efter tre ronder så kom också nådastöten ifrån St-Pierre’s sida då han fick ner Bisping på golvet och väl där vet vi väl alla hur giftig kanadensaren är. Ett järngrepp runt Bispings hals gjorde att domaren fick gå emellan och bryta matchen, och självklar vinnare var George St-Pierre trots ett långt uppehåll ifrån den stora UFC-scenen.

Se nedan vad de båda giganterna hade att säga efter bataljen. Georges St-Pierre höll som vanligt låg profil och lyfte fram Michael Bisping som en utav de främsta inom UFC-världen. Bisping var märkbart nedlåten men kunde trots det erkänna att St-Pierre denna gång var för stark.

FIGHTERS SOM HAR VUNNIT MELLANVIKTSMÄSTERSKAPET:

  • 28 september, 2001 – Dave Menne mästare i UFC 33 efter ha besegrat Gil Castillo
  • 11 januari, 2002 – Murilo Bustamante mästare i UFC 35 efter ha besegrat Dave Menne (Murilo Bustamante Lämna UFC för Pride och vart därför av med sin titel)
  • 5 februari, 2005 – Evan Tanner mästare i UFC 51 efter ha besegrat David Terell
  • 4 juni, 2005 – Rich Franklin mästare i UFC 53 efter ha besegrat Evan Tanner
  • 14 oktober, 2006Anderson Silva mästare i UFC 64 efter ha besegrat Rich Franklin
  • 6 juli, 2013Chris Weidman mästare i UFC 162 efter ha besegrat Andersson Silva
  • 12 december, 2015 – Luke Rockhold blev mästare i UFC 194 efter att ha besegrat Chris Weidman
  • 4 juni, 2016 – Michael Bisping blev mästare i UFC 199 efter att ha besegrat Luke Rockhold
  • 4 november, 2017 – Georges St-Pierre blev mästare i UFC 217 efter att ha besegrat Michael Bisping

➤ Klicka dig vidare till vår lista med alla middleweight fighters